Honhnii bayar

Honhnii  bayar
ahmad bagsh, zahiral

Hodolmoriin odor

Hodolmoriin odor
mod tariw

honhnii bayar

honhnii  bayar

төгсөгчид- 2012

төгсөгчид- 2012
талх нарийн боов хоол үйлдвэрлэлийн анги

зураг дизайн

зураг дизайн
сурагчдын бүтээлээс

ур чадварын шалгалт

ур чадварын шалгалт
үсчин- гоо сайхны анги

93 сурагч төгслөө

93 сурагч төгслөө

Ханбогд суманд

Ханбогд суманд
үсчиний сургалт хийлээ

Ханбогд суманд

Ханбогд суманд
тогоочийн сургалт хийлээ

Сургалт хийв

Сургалт  хийв
оёдол, эсгүүрийн сургалтанд 15 хүн хамрагдлаа

Thursday, December 9, 2010

Тахианы тунгалаг шөл


Орц:
* 2 кг орчим тахианы яс * 1 ш том сонгино, 4 хуваасан * 4 ш том лууван, арилгаад 2-3 хуваасан * 4 гожгор
celery * 1 ш leek, зөвхөн цагаан хэсгийг уртааш нь 2 хуваасан * 10 ш шинэхэн ганга * 10 ш шинэхэн яншуй, ишний хамтаар * 2 ш лаврын навч * 8-10 ш бөөрөнхий хар перц * 2 хумс сармис, бүтнээрээ * 7-7.5 л хүйтэн ус
Бэлтгэх нь: 1. Тахианы яс, ногоо, амтлагчуудаа томхон саваннд хийнэ. Буцалтал нь ширүүн гал дээр байлгаж байгаад буцлангуут нь нитгэлийг нь хамж аваад галаа зөөллөнө. Эхний цагт 10-15 минут дутамд эргэж нитгэл байвал хамна. Дараагийн 2 цагийн турш цаг тутамд 2 удаа эргэж нитгэл байвал хамж хаяна. Шөл нь ширгэж яс, ного зэрэг орц ил гарсан байвал ногоо ясыг далд ортол халуун ус нэмнэ. Таглалгүйгээр 6-8 цаг зөөлөн гал дээр буцалгана. 2. 6-8 цагийн дараа шөлөө шүүгээд шууд хөдөөгчинд эсвэл мөстэй усанд хийж хөргөнө. Хөргөгчинд хийж хонуулаад, царцсан тосыг хагалж хаяна. Ингэж бэлтгэсэн шөлөө таглаатай саванд хийн хөргөгчинд 2-3 хоног хадгалж болно. Эсвэл хөлдөөгчинд хийж 3 сар хүртэл хадгалж болно. Хэрэглэхдээ 2 минутын турш буцалгаад бусад орцон дээрээ нэмнэ. Будаа агшаахдаа, шөлөнд, сүмсэнд хэрэглэхэд тохиромжтой.

No comments:

Post a Comment

áàãø íàð

áàãø íàð
¿çýñãýëýíãèéí ¿åýð